//Is jouw Chihuahua bang voor vuurwerk?

Is jouw Chihuahua bang voor vuurwerk?

Veel Chihuahua’s zijn bang voor vuurwerk, onweer of vergelijkbare harde geluiden. Chihuahua’s beginnen te blaffen, worden plots onzindelijk, lopen het hele huis rond of kruipen bang weg in een hoekje. Hierdoor zien veel Chihuahua eigenaren enorm op tegen de laatste weken van het jaar wanneer het vuurwerk losbarst. Toch is er in vele gevallen iets aan te doen.

TRAIN MET O.A. DEZE VIDEO MET VUURWERKGELUIDEN

Bij de juiste opbouw van 1 keer per dag afspelen (het liefst op je tv, dit i.v.m. de lichtflitsen/effecten) kan je Chihuahua geleidelijk laten wennen aan de geluiden, dit heet desensiteren. Doe dit ‘s avonds of in het donker.

  • Laat vuurwerkgeluid horen terwijl de Chihuahua ontspannen is en op een zodanig volume dat de Chihuauha er niet bang voor is.
  • Doe iets met of voor de Chihuahua dat hij erg leuk of lekker vindt, zodat er een positieve associatie wordt gemaakt.

Dat betekent dat je een spelletje gaat doen dat hij erg leuk vindt, dat je hem voert als het geluid op het volume staat dat je Chihuahua aankan of dat je met hem een training doet die hij positief vindt. Zolang hij het maar leuk of lekker vindt en je met het volume onder het niveau blijft dat bij je Chihuahua geen stress veroorzaakt!

Wil deze training niet helpen bij jouw Chihuahua? Dan kun je altijd nog ‘Beaphar Nature Line Zenuwtablet 20 stuks‘  gebruiken. Natuurlijk product op basis van melisse, rozemarijn, lindebloesem en hopbloesem. Niet versuffend!

Succes met trainen, en neem de tijd!

Bikkel & Bux
GEEF JE REACTIE
Door |2018-12-18T19:57:00+00:00december 18th, 2018|Algemeen|